Informatie over het aantal uren kraamzorg.BabyPopcornSetPromo1

Tijdens het intakegesprek bespreken we hoeveel uren kraamzorg jullie ontvangen. 

Het aantal zorguren wordt afgestemd op jullie situatie. Ik ben verplicht hiervoor het Landelijk Indicatie Protocol te gebruiken. Je hebt standaard recht op 49 uren kraamzorg als je borstvoeding geeft en 45 uren bij flesvoeding over 8 dagen.

Informatie over de kosten voor kraamzorg.

Kraamzorg wordt vergoed vanuit het basispakket van je ziektekostenverzekeraar. Het is verplicht om een vaste eigen bijdrage te hanteren. Het Ministerie van Volksgezondheid stelt de hoogte vast, voor 2019 is deze bijdrage € 4,40 per uur. Ben je aanvullend verzekerd? Dan is de kans groot dat je de eigen bijdrage (of een deel ervan) vergoed krijgt.

Kraamzorg byGryt kiest er bewust voor om een kleine organisatie te zijn. Ik ben aangesloten bij de Cooperatie Kraamzorggroep U.A.
De coöperatie zorgt ervoor dat kleine ondernemers in de kraamzorg samen groot genoeg zijn om zelf te ondernemen in de geboortezorg en contracten bij de verzekeringen rond te krijgen.

Indien er geen contract is met je zorgverzekeraar, hanteert byGryt de tarieven voor ongecontracteerde zorg. Dat betekend dat ik nooit meer in rekening breng dan dat door de zorgverzekeraar vergoed wordt.

Ik verzoek je vriendelijk bij je zorgverzekeraar te melden dat je in verwachting bent en ze te informeren dat je zorg krijgt van kraamzorg byGryt. Zoals gezegd ben ik aangesloten bij de Coöperatie Kraamzorggroep UA, als je de AGB code van de Coöperatie vermeldt: 33006333 kan e.e.a. op correcte wijze geregistreerd worden.